Книга с кауза

по идея на Тереза Йовчева, Мила Джи Гатев и Мила Бобадова

Книговище: Какво е да си ветеринар? А герой от книга?

13.01.2022 03:12 pm

Книговище: Какво е да си ветеринар? А герой от книга?

"Сигурно много от вас обичат животните. Познахме ли?
И сигурно има такива, които искат да станат ветеринарни лекари. Защото който обича животните, иска да им помага. Затова днес ще ви представим професията на ветеринаря. И не как да е - ще говорим с д-р Мила Бобадова, ветеринар и двигател на клиниката "Добро хрумване". Освен че ще се погрижи за твоето болно животинче, ако го занесеш при нея, тя се опитва да научи хората в България да бъдат по-добри с животните въобще.


Бори се например срещу фермите за норки. Това са животни, отглеждани само за да им бъдат взети кожите и превърнати в кожени палта. Бррр! Бори се и срещу организираните боеве с животни. Също ужасно нещо! Освен това се опитва да научи хората, че домашните любимци не са... играчка. Че не може да изхвърлиш на улицата живо същество само защото ти е омръзнало да го гледаш или е надрало тапетите.


Ако ти се прииска да имаш приятел животно, съветва Мила, не ходи да купуваш от магазините. Не бива да се насърчават местата, където бебета животни стоят на витрините и всеки може да почука, да ги обезпокои... това ги стресира. Много по-добре е да спасиш коте или куче, останало без дом! И да помислиш добре ще можеш ли да се грижиш за него през целия му живот.
Изобщо - Мила Бобадова е ветеринар с кауза. С няколко каузи! 
Освен това отскоро е героиня на книга - "Котаракът Бойда и доброто хрумване", от Тереза Йовчева и Мила Джи Гатев. Ако наистина обичаш животни, там ще се запознаеш с много, много от тях. От котарак (досети се, а? Браво!) до къртица. Или кокошка на име Фрикасе. Или... бълха!


Но няма да издаваме много - книгата вече може да бъде поръчана на своя специален уебсайт,

А ти можеш да прочетеш интервюто с Мила, взето от Вера Траянова и десетгодишната Ния Бодакова, която също един ден ще стане ветеринарка"

Коментари

Емил Сапунджиев
Емил Сапунджиев 01.02.2022 Ветеринарният лекар е специалист, който мисли медико-биологично и с причинно-следствени връзки при ежедневната си работа с животните. Без този подход и достигнато съвършенство субектът си остава в буквалния смисъл "ветеринар", което означава човек работещ с животни. Ама и пастирът, и подковачът, и всеки друг пъдарин спада към тази всеобхватна категория. Затова в чистия смисъл на лекарската професия, хуманният лекар лекува народа, а ветеринарният лекар лекува човечеството. Префразиран учителски завет, който Милата лекарка практикува и с всяка жива твар (с която е в контакт), и надгражда представите на трудната, отговорна и не винаги оценена от обществото професия. Няма съмнение, че всичко отразено в съдържанието, фабулата и сюжета е благонадежден резултат от навременно и ефективно "добро хрумване". Дерзайност и красотия, и още нещо в още по-дълъг сериал!

Остави коментар

Медиите за нас

Медиите за нас

Книговище: Какво е да си ветеринар? А герой от книга?

Книговище: Какво е да си ветеринар? А герой от книга?

Сигурно много от вас обичат животните. Познахме ли? И сигурно има такива, които искат да станат ветеринарни лекари. Защото който обича животните, иска да и Сигурно много от вас обичат животните. Познахме ли? И сигурно има такива, които искат да станат ветеринарни лекари. Защото който обича животните, иска да и 2022-01-13T18:42:58+02:00 Книговище: Какво е да си ветеринар? А герой от книга?

<p><em>"Сигурно много от вас обичат животните. Познахме ли?</em><br /><em> И сигурно има такива, които искат да станат ветеринарни лекари. Защото който обича животните, иска да им помага. Затова днес ще ви представим професията на ветеринаря. И не как да е - ще говорим с д-р Мила Бобадова, ветеринар и двигател на клиниката "Добро хрумване". Освен че ще се погрижи за твоето болно животинче, ако го занесеш при нея, тя се опитва да научи хората в България да бъдат по-добри с животните въобще.</em></p> <p><br /><em> Бори се например срещу фермите за норки. Това са животни, отглеждани само за да им бъдат взети кожите и превърнати в кожени палта. Бррр! Бори се и срещу организираните боеве с животни. Също ужасно нещо! Освен това се опитва да научи хората, че домашните любимци не са... играчка. Че не може да изхвърлиш на улицата живо същество само защото ти е омръзнало да го гледаш или е надрало тапетите.</em></p> <p><br /><em> Ако ти се прииска да имаш приятел животно, съветва Мила, не ходи да купуваш от магазините. Не бива да се насърчават местата, където бебета животни стоят на витрините и всеки може да почука, да ги обезпокои... това ги стресира. Много по-добре е да спасиш коте или куче, останало без дом! И да помислиш добре ще можеш ли да се грижиш за него през целия му живот.</em><br /><em> Изобщо - Мила Бобадова е ветеринар с кауза. С няколко каузи!&nbsp;</em><br /><em> Освен това отскоро е героиня на книга - "Котаракът Бойда и доброто хрумване", от Тереза Йовчева и Мила Джи Гатев. Ако наистина обичаш животни, там ще се запознаеш с много, много от тях. От котарак (досети се, а? Браво!) до къртица. Или кокошка на име Фрикасе. Или... бълха!</em></p> <p><br /><em> Но няма да издаваме много - книгата вече може да бъде поръчана на своя специален <a href="https://boydathecat.store/">уебсайт</a>,</em><br /> <br /><em> А ти можеш да прочетеш <a href="https://www.knigovishte.bg/book/1750-kakvo-e-da-si-veterinar-a-geroy-na-kniga" target="_blank" rel="noopener">интервюто с Мила</a>, взето от Вера Траянова и десетгодишната Ния Бодакова, която също един ден ще стане ветеринарка"</em></p>

Емил Сапунджиев Емил Сапунджиев

2022-02-01T12:40:53+02:00
Ветеринарният лекар е специалист, който мисли медико-биологично и с причинно-следствени връзки при ежедневната си работа с животните. Без този подход и достигнато съвършенство субектът си остава в буквалния смисъл "ветеринар", което означава човек работещ с животни. Ама и пастирът, и подковачът, и всеки друг пъдарин спада към тази всеобхватна категория. Затова в чистия смисъл на лекарската професия, хуманният лекар лекува народа, а ветеринарният лекар лекува човечеството. Префразиран учителски завет, който Милата лекарка практикува и с всяка жива твар (с която е в контакт), и надгражда представите на трудната, отговорна и не винаги оценена от обществото професия. Няма съмнение, че всичко отразено в съдържанието, фабулата и сюжета е благонадежден резултат от навременно и ефективно "добро хрумване". Дерзайност и красотия, и още нещо в още по-дълъг сериал!
Сравнение на продукти